Aankoopprocedure

Alle vermelde prijzen van de woningen bij Matra Hongarije Makelaardij en Aannemersbedrijfzijn 'vrij op naam'.

Een buitenlander kan zonder problemen een huis kopen in Hongarije door de Europese wetgeving.

Als u een leuk huis gevonden heeft en u wilt dat kopen via ons, dan zijn bij Matra Hongarije de volgende regels van toepassing:
10 % Van de verkoopprijs moet u als voorschot gaan betalen. Met dit voorschot betalen wij de rekening van de advocaat- en notariskosten.Tevens betalen wij daarmee de belastingen die voor een dergelijk contract in rekening worden gebracht. Uit het 10% voorschot zullen we ook een aanbetaling doen voor de woning bij de advocaat, zodat ook het koopcontract ingeschreven kan worden. Het resterende bedrag kunt u binnen 30 dagen overmaken naar de bankrekening van Matra Hongarije. U kunt in Hongarije tekenen, samen met de verkoper. Heeft u meer tijd nodig om te beslissen, kunt u ook op de Hongaarse ambassade in Den Haag of in Brussel tekenen. Hier in Hongarije kunnen wij het koopcontract samen met de advocaat in orde maken. Wij zullen het koopcontract in het Nederlands voor u vertalen en per e-mail naar u toesturen. Als u en de verkoper akkoord gaat met het contract, dan kan er bij de advocaat in Hongarije getekend gaan worden. De advocaat kan het contract ook naar uw thuisadres sturen. U kunt op de ambassade tekenen en dan alles naar hem retourneren.

Na de betaling duurt het ongeveer 30 dagen voordat het huis op uw naam komt en bij het kadaster is geregistreerd. Het kadaster stuurt dan een nieuw eigenaarsbewijs naar het adres van de makelaardij. Wij zullen dit formulier inscannen en per mail weer naar u doorsturen. Als u de volgende keer naar Hongarije komt, kunt u het originele bij ons ophalen.
Het kadaster stuurt het nieuwe eigenaarsbewijs door naar het belastingkantoor. Hiervandaan krijgt u de rekening voor het overschrijven. Dit is 4 % van de verkoopprijs van het huis. Die rekening komt meestal ongeveer 6 maanden na aankoop van het huis via de Hongaarse belastingdienst. Die rekening wordt naar uw Nederlandse / Belgische huisadres gestuurd en kunt u via uw bank betalen.